Strandhotellet menu
Restaurant Enbârt

Der er bornholmske råvarer og masser af grønt, fisk og skaldyr på menuen i den nye restaurant enbârt på Strandhotellet. Selv navnet har sine rødder i det bornholmske.
Vi har slået dørene op for restauranten ved vandkanten i Sandvig med et nyt og ambitiøst hold i køkkenet. Enbârt, betyder noget i retning af ”lutter, noget rent og enkelt”. Og det beskriver ganske godt ambitionen bag det nye tiltag.

I Enbârt tager vi udgangspunkt i de bedste, gerne økologiske Bornholmske råvarer sammensat i et rent og elegant udtryk for hele familien – præcis som det hører sig til på et strandhotel. Vi vil gerne finde og tilberede de fine råvarer vi har på øen, og helst når de er i sæson og allerbedst. Fordi vi ligger lige ud mod havet, vil der altid være fisk og skaldyr fra vores leverandør, Fiskerikajen, på menuen. Men man kan selvfølgelig også altid få et stykke kød fra dyr, der har haft det godt, serveret.

Lokale råvarer og grønne tanker
Køkkenets ambition om at hente så mange råvarer som muligt i nærområdet hos lokale avlere og producenter er en del af en bæredygtighedstanke, som også slår igennem i menuen. Den har stort fokus på grøntsager, og der vil altid være et rent vegetarisk alternativ med masser af Bornholmske planteproteiner til de retter, der indeholder fisk eller kød.

På menuen kan man for eksempel finde rødspætte, skalotteløg og persille salat fra Skovfryd, stegt havtaske med spinat, muslingesauce og brøndkarse eller stegt og braiseret Hammershuslam, nye ærter og persille. Til den søde tand frister en rabarbertærte med Strandhotellets vaniljeis og kondenseret mælk eller cheesecake med havtorn fra Høstet. 

Menuen skifter hver måned og vil altid have et udvalg af lækre snacks, man kan nyde inden eller til maden. Østers, bobler, brislinger og ristet hjemmebagt brød med citron.

Mødested for både lokale og tilrejsende
I højsæsonen vil Enbârt bruge den historiske spisesal med udsigt over Østersøen til gæsterne. Spisesalen er for nylig blevet renoveret fra top til tå, hvor der både er tage hensyn til dens unikke arkitektur og materialevalg og lagt vægt på en opgradering til nutidige behov. Spisesalen har i årtier været ramme for Strandhotellets tilrejsende gæster og for utallige fester og arrangementer for Bornholmere. Ambitionen med Enbârt er også, at restauranten fremover skal samle både gæster på øen og lokale til god mad og ægte strandhotel-stemning.

Åbningstider i Restaurant Enbârt i september torsdag-lørdag fra kl. 17.30-21
Book altid bord for at være sikker på vi har plads til dig/jer.

TORSDAGSMAD PRISVoksne kr. 165,- Børn under 12 år kr. halv pris
Torsdagsmad er et tiltag vi startede i lavsæsonen for de lokale, hotelgæster, sommerhusejere og hvem der havde lyst til et enkel og velsmagende ret. Det er en fælles oplevelse og ‘hyggemad’ – med bornholmske råvarer når det giver mening. Men ikke fællesspisning.