Strandhotellet menu

Enbârt – ny restaurant på Strandhotellet i Sandvig
Vi har åbnet dørene for den nye
restaurant enbârthvor vi står klar med velsmagende retter, a la carte, menu og vine der passer til. Book dit bord onsdag- lørdag.

Der er bornholmske råvarer og masser af grønt, fisk og skaldyr på menuen i den nye restaurant på Strandhotellet. Selv navnet har sine rødder i det bornholmske.
Vi har slået dørene op for ny restaurant ved vandkanten i Sandvig med et nyt og ambitiøst hold i køkkenet. Enbârt, betyder noget i retning af ”lutter, noget rent og enkelt”. Og det beskriver ganske godt ambitionen bag det nye tiltag.

I Enbârt tager vi udgangspunkt i de bedste, gerne økologiske Bornholmske råvarer sammensat i et rent og elegant udtryk for hele familien – præcis som det hører sig til på et strandhotel. Vi vil gerne finde og tilberede de fine råvarer vi har på øen, og helst når de er i sæson og allerbedst. Fordi vi ligger lige ud mod havet, vil der altid være fisk og skaldyr fra vores leverandør, Fiskerikajen, på menuen. Men man kan selvfølgelig også altid få et stykke kød fra dyr, der har haft det godt, serveret.

Lokale råvarer og grønne tanker
Køkkenets ambition om at hente så mange råvarer som muligt i nærområdet hos lokale avlere og producenter er en del af en bæredygtighedstanke, som også slår igennem i menuen. Den har stort fokus på grøntsager, og der vil altid være et rent vegetarisk alternativ med masser af Bornholmske planteproteiner til de retter, der indeholder fisk eller kød.

På menuen kan man for eksempel finde grillede lokale asparges med ægte sauce, citron og hornvioler fra Skovfryd, stegt havtaske med spinat, muslingesauce og brøndkarse eller lammeculotte fra Hammershus med slikporre og grillede nye hvidløg, alt sammen lokalt. Til den søde tand frister en rabarbertærte med Strandhotellets vaniljeis og kondenseret mælk eller cheesecake med havtorn fra Høstet. 

Menuen skifter hver måned og vil altid have et udvalg af lækre snacks, man kan nyde inden eller til maden.

Mødested for både lokale og tilrejsende
I højsæsonen vil Enbârt bruge den historiske spisesal med udsigt over Østersøen til gæsterne. Spisesalen er for nylig blevet renoveret fra top til tå, hvor der både er tage hensyn til dens unikke arkitektur og materialevalg og lagt vægt på en opgradering til nutidige behov.

Spisesalen har i årtier været ramme for Strandhotellets tilrejsende gæster og for utallige fester og arrangementer for Bornholmere. Ambitionen med Enbârt er også, at restauranten fremover skal samle både gæster på øen og lokale til god mad og ægte strandhotel-stemning.

Åbningstider onsdag-lørdag i maj. Køkkenet er åbent fra klokken 17.30-20.30
Book altid bord for at være sikker på vi har plads til dig/jer.

TORSDAGSMAD
PRISVoksne: kr. 165,- Børn under 12 år kr. 80,-
Torsdagsmad er et tiltag vi startede i lavsæsonen for de lokale, hotelgæster, sommerhusejere og hvem der havde lyst til et enkel og velsmagende ret. Det er en fælles oplevelse og ‘hyggemad’ – med bornholmske råvarer når det giver mening. Men ikke fællesspisning.

HUSK: Bordet skal bestilles inden onsdag kl. 16:00