Søndag den 28. juli 2024
KONCERT MED RKDIA
Præsenteres og afholdes på Strandhotellet
RKDIA is a brand new power-house duo of electronica, ambient, dream pop and improvised beat music that points out the new direction to all fans of music.
Morten Schantz – keyboards
vocals Anton Eger – drums
Kl. 18:00 Burger (kr. 200,- inkl. koncert)
Kl. 20:00 kun koncertbillet kr. 100,- i døren
Strandhotellets Sommerudstilling 2024
Vi præsenterer den første store Sommerudstilling med den Franske kunstner Leïla Guinnefollau, Bornholmske Anne Lass, samt hotellets permanente samling af Frederik Næblerød og Farshad Farzankia. Alle værker er til salg, henvend dig i receptionen.
Siden 1945 har Strandhotellet i Sandvig haft en ambition om at tilbyde både bornholmere og landets kunstnere et kulturelt samlingspunkt. Et væld af musikere og kunstnere har således boet og arbejdet på hotellet i tidens løb, og “givet tilbage” til lokalmiljøet gennem koncerter og kulturelle arrangementer.
I denne ånd præsenterer Strandhotellet nu deres første Sommerudstilling, hvor man både kan opleve hotellets permanente værker af Farshad Farzankia og Frederik Næbelrøds udsmykning af Tårnværelset, samt en foto-udstilling af bornholmske Anne Lass. Sidst men ikke mindst en stor udstilling i hotellets balsal af den Franske kunstner Leïla Guinnefollau, der præsenterer både malerier, marmor-skulpturer og hængende skulpturer i glas og messing.
Balsalen – Leïla Guinnefollau
Leïla Guinnefollau er en Fransk kunstner, der bor mellem Paris og København – og ofte har boet og arbejdet på Strandhotellet. Hun blev optaget på det prestigefyldte École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris allerede som 18 årig og fik sin master i 2016, hvorefter hun har udstillet i både Frankrig, Belgium og Danmark – her fik hun for nylig sit gennembrud med en stor soloudstilling, præsenteret af den Franske ambassadør, og besøgt af blandt andre den Danske Dronning Margrethe II.
Leïla Guinnefollau forvandler hotellets balsal med en udstilling der giver et blik ind i hendes oplevelse af verden som et fortryllet sted, hvor velkendte hverdagsobjekter er besjælet og alting ånder med poetisk kraft. Den store udstilling viser hendes imponerende materiale-agilitet og mestring af diverse medier som akvarel-malerier, marmor-skulpturer, samt hængende skulpturerer i glas og messing.
Foyer – Farshad Farzankia
I foyeren vises et udvalg af hotellets permanente udstilling med værker af Farshad Farzankia, der er kendt for sin farverige og ikoniske stil, der trækker på både hans iranske rødder og hans liv i Danmark. I hans malerier optræder forskellige kulturer, tider og steder side og side med personlige erindringsspor og symboler. Hvert maleri er som en åben scene eller en løsrevet filmsekvens, som inviterer publikum ind i nye, dragende verdener fulde af billeder, sprog og kultur.
Tårnet – fast installation af Frederik Næblerød
I tårnværelset kan man et værk fra hotellets egen samling; nemlig en fast installation i akvarel, malet af en af de største nye navne på den danske kunstscene, Frederik Næblerød, som over en weekend forvandlede hotellets tårnværelse til et canvas for hans ekspressive indre liv.
Salon – Anne Lass
I hotellets salon kan man opleve værker af Anne Lass, der bor på Bornholm og bruger fotografiet til at undersøge og fastholde en bestemt forestilling af verdenen i en bestemt tid. Hendes fotografier fokuserer på temaer omkring virkelighed og billed-realitet, nutidsfænomener og kontraster mellem elementerne.
BREMER MCCOY KONCERT DEN 14. SEPTEMBER
Det er 3. gang vi afholder koncert med Duoen på Strandhotellet. Det gør vi da vi mener det er selv ‘lyden af Strandhotellet’ og ligger meget i vores analoge DNA.
Morten McCoy og Jonathan Bremer startede med at lave dub, da de første gang slog pjalterne sammen i 2012, mens de stadig gik i skole. Et lille årti senere har duoen markeret sig som kongelig hofleverandør af en helt særlig atmosfærisk jazz – stoisk, minimalistisk og neoklassisk – med statsgaranteret høj kvalitet.
Det usvigeligt sikre output, der nu tæller fem albummer, fostres af duoens helt særlige tilgang til musikkens tilblivelse. Med Morten McCoy på klaver og Jonathan Bremer på bass indspiller de musikken direkte på bånd, drevet frem af intuition og fælles forståelse, og når musikken fremføres live, rejser duoen rundt med deres helt eget lydsystem; et formfuldendt mix af improvisation og perfektion.
Bremer/McCoy er en higen efter stilhed og eftertænksomhed i en tid præget af støj, og i forbindelse med duoens kommende album, ‘Natten’, har Bremer/McCoy fundet en dybere forståelse og tilstedeværelse i det, som duoen laver, hvilket giver plads til at udforske musikken mere og nå hidtil usete højder, fortæller Bremer/McCoy.
“Dette er vores mest kosmiske album,” siger Morten McCoy og tilføjer: “Men for at space ud, er vi nødt til at vide, hvor vi kommer fra.”
Duoen kommer fra det ene anmelderroste album efter det andet. Deres forrige album ‘Utopia’, der udkom i slutningen af 2019 via David Byrnes Luaka Bop, blev mødt med en seksstjernet anmeldelse af Gaffa.
Bremer/McCoy har begge været nomineret til kritikerprisen Steppeulven for blandt andet ‘Årets Musiker’ og ‘Årets Komponist’ og givet udsolgte koncerter på Bremen Teater, Jazzhouse og Thorvaldsens Museum. Desuden har de leveret afgørende bidrag som instrumentalister og arrangører på albums fra Peter Sommer, Hans Philip, Halvcirkel og Raske Penge.